НСБ ЕАД подкрепи проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят“

Наградени участници

Национална спортна база (НСБ) ЕАД и нейният изпълнителен директор Светослав Русинов подкрепиха проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят“, който стартира в Плевен. Проектът започна с дебат „Спорт или не“ и участието на повече от 70 ученици от плевенските училища „Иван Вазов” и „Георги Бенковски”. Най-активните участници в дебата получиха специални награди, осигурени от директора на НСБ ЕАД Светослав Русинов. Най-изявените при момчетата получиха билети за вечното футболно дерби между ЦСКА и Левски, което ще се играе на 17 април, а момичета спечелиха билети за Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 31 март до 2 април в зала „Арена София” в София. Наградите връчиха зам.-министърът на спорта Петър Георгиев, олимпийските шампионки Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, световният боксов шампион Детелин Далаклиев и популярният футболист Светослав Бърканичков.

Проектът „Младите хора – бъдещето на България – говорят” е финансиран по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди” с председател д-р Денислава Ангелова. Домакин на първото събитие бе Първи ученически гвардейски духов оркестър към Средно училище „Иван Вазов” в Плевен.

Участниите в дискусията бяха приветствани от зам.-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, който благодари за поканата и възможността да стане съпричастен към проявата и да чуе гласа на младите хора. Той пожела на всички участници в дебата много успехи не само в спорта, но и в целия им житейски път.