НСБ „СПАРТАК“

Град Созопол е разположен върху два живописни полуострова на южния бряг на големия Бургаски залив. Намира се на 35 км югоизточно от Бургас, 421 км от София и на 3 км североизточно от международния път Е-87 за Република Турция.

НСБ „Спартак” – Созопол е звено от „НСБ” ЕАД – София. Намира се на 300 м от брега на морето и се експлоатира целогодишно. Осъществява дейност за обслужване на спортисти и туристи от страната и чужбина, както спортни и хотелски услуги.

Климатът тук е от средиземноморски тип с дълго и топло лято, и мека есен. Средната температура на въздуха през летните месеци е 24-29оC, на водата – 19-26оC, което гарантира между 8 и 11 слънчеви часове на ден! Това прави региона на Созопол един от най – слънчевите в България и дава възможност за слънчеви и морски бани от месец май до октомври. Лекият морски бриз в късния следобед прави въздуха още по- свеж и нощите прохладни. Морето е слабо солено, топло и безопасно – липсват застрашаващи човека риби и морски животни.

В непосредствена близост до Созопол са и популярните къмпинги – Градина, Златна рибка, Каваци, Смокиня.

Тук може да се отдадете, както на спокойна ваканция на море, така и на забавления. На разположението на хилядите български и чуждестранни туристи са и множество ресторанти, барове и дискотеки.

Созопол предлага незабравима ваканция, която може да разнообразите с мероприятията, провеждащи се тук. Всяка година през септември Созопол е домакин на фестивала на изкуствата „Аполония” и ново организираните  SOZOPOL FEST, SOZOPOL ROCK FEST, младежки и разнообразни други фестивали.

Созопол има удобен транспорт на всеки половин час от и до  Бургас, и след близо 20 годишно прекъсване, това лято беше подновено пътуването с комети – всеки ден по маршрут  Созопол – Несебър – Варна. В Созопол пътуват и влакчета ,които свързват града с къмпингите около него.

НСБ „Спартак” – гр. Созопол, ул. „Одеса” № 2 се намира само на 300 м от брега на морето и се експлоатира целогодишно.

Национална спортна база „Спартак” е построена през 1972 г.

Комплексът има собствен парк, покрит със зелени тревни площи, декоративни храсти и дървета.Осигурява всички условия за приятен престой, съчетан със спокойствие, тишина и чист морски въздух при подготовката на национални, клубни отбори и на туристи.

В непосредствена близост до хотела се намира Общинският стадион с футболно игрище със стандартни размери и с тревно покритие, както и плувен басейн с размери 25/12 метра.

Базата е предназначена както за подготовката на национални и клубни отбори така и за наши и чуждестранни туристи .

Осигурява всички условия за приятен престой, съчетан със спокойствие, тишина  и чист морски въздух!

 

Хотелска част

 

НСБ „Спартак” се състои от Хотел 1 – 47 стаи с по 3 легла + 3 апартамента с по 3 легла – 150 легла със самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия, интернет, хладилник, климатик, тераса;

Хотел 2 разполага с 2 апартамента с по 4 легла + 21 стаи / 14 двойни стаи + 7 тройни стаи/ – 57 легла със самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия, минибар, климатик, кабелен интернет, голяма тераса на втория етаж с 5 барбекюта. Напълно модернизиран и основно реконструиран през 2011 г.

Имаме ресторант с 200 места;

 

Разполагаме с три спортни зали, основно ремонтирани през 2012 г. – зала за вдиганe на тежести и фитнес с размери – 12м х 9м х 4м,                    зала за художествена гимнастика с огледала и станки – 8м х 5м х 3 м,               и многофункционална спортна зала –24м х 21м х 8м – за джудо, бокс, борба, спортни танци, бойни спортове, художествена гимнастика и др.

Оборудвани са с необходимите уреди.

НСБ предлага тенис маса и билярд.

НСБ „Спартак” разполага и с 30 местен паркинг, който лятото използват освен наши туристи и външни.

В НСБ „Спартак” се провеждат и обучителни курсове по подводно гмуркане от фирма „Бългериан дайвинг академи”.

Базата разполага със собствен парк, покрит със зелени тревни площи, декоративни дървета и храсти.

В непосредствена близост до НСБ „Спартак” се намира Общинския покрит плувен басейн – 25 м с 4 коридора и Общинското тренировъчно футболно поле.

 

Всичко това благоприятства развитието на осъществяваната от базата дейност: посрещане, настаняване и изпращане на туристи, както и спортисти от страната и чужбина.

 

 

Съоражения

Първата е предназначена за гимнастика, балет и танци със станки и огледала, с размери 8х5х3 м и с подова настилка от еластичен каучук.

Втората е с размери 12х9х4 м и е предназначена за вдигане на тежести и фитнес, подовата настилка също е от еластичен каучук.

Третата е многофункционалната зала предназначена за  художествена гимнастика и тренировки по бойни спортове, бокс, борба, джудо и спортни танци. Подовата настилка също е от еластичен каучук с размери от 24х21х6 м.

2 площадки за волейбол и баскетбол със стандартни размери, които позволяват тренировка по футбол на малки врати.

Площадка за волейбол и баскетбол, която позволява тренировка по футбол на малки врати.

Предлага се тенис на маса.

Базата разполага и с паркинг.

В НСБ „Спартак” се провеждат обучителни курсове по подводно гмуркане.

Комплексът има собствен парк, покрит със зелени тревни площи, декоративни храсти и дървета.

Осигурява всички условия за приятен престой, съчетан със спокойствие, тишина и чист морски въздух при подготовката на национални, клубни отбори и на туристи.

В непосредствена близост до хотела се намира Общинският стадион с футболно игрище със стандартни размери и с тревно покритие, както и плувен басейн с размери 25/12 метра.

Address: Созопол, ул. „Одеса“ № 2
E-mail:vvasilev@nsb.bg

Контакти: 0885 161 969

За резервации: 0889 204 509