Прессъобщение CCTV видеонаблюдение НС „Васил Левски“

Стадион „Васил Левски“ вече е оборудван

с модерна система за видеонаблюдение

 

Националният стадион „Васил Левски“ се нареди до водещите спортни съоръжения в Европа, след като въведе в експлоатация една от най-модерните системи за видеонаблюдение.

В резултат на съвместната работа на екипа на Национална спортна база, която управлява стадиона и фирмата „Сектрон“, която реализира видеонаблюдението, бяха монтирани над 100 допълнителни камери към съществуващите до момента.  Те са с висока разделителна способност (4K) и могат да осигурят необходимата видимост, без значение от метеорологичната обстановка, разстоянието, или евентуални ефекти от фоейерверки или други заслепителни пиротехнически средства. При заснемане, всяка една оперативна точка има достъп от 3 различни ъгъла.

Новата система за видеонаблюдение отговаря на всички европейски стандарти, а също така и на изискванията на ФИФА и УЕФА. Чрез нея всичките 41 500 места на стадиона вече могат да бъдат наблюдавани от органите на реда. Под видеоконтрол са още подстъпите към съоръжението и всички входове.

С новата система за видеонаблюдение от Национална спортна база ще гарантират безопасността на зрителите и участниците в мероприятията, провеждани на стадиона. Оперирането на камерите ще се осъществява от изградената за целта зала за наблюдение, която е оборудвана с професионални монитори с висока резолюция и необходимия брой устройства за моментен запис на кадрите. Ако има нарушение, то може да бъде гледано в три различни времеви диапазона.

Системата вече е в пълна експлоатация като за един час запис използва 6 терабайта дисково пространство. При което и да е мероприятие на стадиона, тя ще работи с пълния си капацитет. Завършен бе и проектът за видеонаблюдение на публичния паркинг на Национална спортна база, който се намира от страната на сектор „Г“ на стадиона.

Независимо от тежките условия заради извънредното положение НСБ успя да модернизира базите си в София – „Арена Армеец“, национален стадион „Васил Левски“ и зала „София“. На трите обекта бяха значително подобрени звуковите системи, както и тези за контрол на достъпа.