Без категория

Опит за саботаж на държавното първенство по плуване

Бившето ръководство на покрития басейн “Диана” опита да саботира провеждането на държавното първенство по плуване. Шампионатът стартира вчера, но беше застрашен от провал. В момента състезанието се провежда по график благодарение на светкавичната реакция на Националната спортна база (НСБ).

Причината за опита за саботаж е освобождаване от длъжност на управителя Слави Иванов – роднина на бившият изпълнителен директор на НСБ (Пламен Манолов). До отстраняването му от работа на 8 юли (петък) се стигна след редица сигнали до НСБ за лошото състояние на повереното му съоръжение.

Въпреки че персоналът на басейна е наясно с предстоящото първенство по плуване, служителят, отговарящ за третирането на басейна, излиза в болничен отпуск, за който не е представен и към настоящия момент болничен лист, на 11 юли (понеделник), а електротехникът въобще не се явява на работа, като по-късно подава молба за напускане, а след това представя също болничен лист. Така водата остава без отопление и без третиране с препарати четири дни, при което качеството силно се влошава.

Ръководството на НСБ е принудено да сключи договор с външен химик, който започва работа още на 12 юли (вторник), за да вкара в необходимите параметри басейна. В четвъртък, когато стартира първенство, водата вече отговаря на санитарните изисквания (взета е проба пред спортно-техническата комисия) и до обяд състезанията протичат безпроблемно. Поради нарушена вентилация по време на следобедната сесия във въздуха се усеща задушлива миризма на хлор и състезанията са отложени за останалите дни от шампионата. Днес надпреварата се провежда без проблем.

НСБ пожелава успех на всички състезатели и се извинява за причиненото неудобство.